.......heb ik geweldig goed nieuws te melden!!!!!

Uit het niets, zei Gerben vanmorgen "nee" en even later ook "ja". Wat waren we onvoorstelbaar blij hiermee. Maar het wordt nog mooier: bij het naar bed brengen zojuist kwamen één voor één al onze namen uit zijn mond: Cecilia, Vincent, Rutger, Femke, papa, mama, Boris.....

Het is onvoorstelbaar en ik kan er met de pet niet bij hoe dit nu zo in één keer kan. Het lijkt alsof de knop zo in één keer is omgegaan, alsof hij het juiste deurtje in zijn hersenen heeft weten te openen.

We zijn zo enorm blij!!!!!! Hier hadden we helemaal niet meer op gerekend. Vanuit het duister komen we nu weer in het licht. Gerben heeft een enorme stap gemaakt. Never count him out, never........!!!!!!!!

   
 
 

Main Menu

Achtergrond info

Wat is er nu precies met Gerben aan de hand???
Gerben is 11 weken te vroeg geboren op 12 oktober 2004. Na de eerste zeer moeizame periode in het ziekenhuis leek er weinig aan de hand. Wel wisten we vrij snel dat Gerben doof was. Helaas kwam zijn motorische ontwikkeling niet of nauwelijks op gang en liet hij zeer veel ongecontroleerde bewegingen zien (dystonie).
Na ruim een jaar van onderzoek door de kinderneuroloog kwam eind augustus 2006 dan toch een diagnose en helaas niet zo'n gunstige. Gerben heeft een mitochondriale stofwisselingsziekte (een energiestofwisselingsziekte). De officiele naam is: mitochondriale encefalomyopathie. Het mitochondrion is een onderdeel van iedere cel in ons lichaam. Het is een heel klein, maar essentieel onderdeel van elke cel, omdat het ervoor zorgt dat er in de cel voldoende energie wordt gemaakt. Doordat er ergens in het mitochondrion een stofje mist, wordt er uiteindelijk te weinig energie aangemaakt in alle cellen van het lichaam. Dit heeft grote gevolgen!
Lees meer...

Join4Energy

 
Image
 

Join4Energy zamelt geld in om onderzoek en projecten te financieren die bijdragen aan het verlichten en oplossen van energiestofwisselingsziekten en de gevolgen daaarvan (kwaliteit van leven).

 
Meer weten? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .