Ik kan de boodschap niet mooier maken dan hij is, daarom val ik met de deur in huis: Peter en ik gaan uit elkaar.

Lang, heel lang heb ik in de liefde geloofd, in echte liefde, in liefde tot het einde der dagen, in liefde tot de dood ons zou scheiden. Peter en ik zouden samen oud worden, zover was voor mij duidelijk en in de afgelopen jaren was het vaak ook de enige houvast die ik had temidden van alle chaos en onzekerheden die ons leven vaak bepaalden.

Maar toen kwam er een aantal jaar geleden toch een kink in de kabel. Mensen blijken soms echt anders in elkaar te zitten dan altijd gedacht (zelfs als je elkaar van haver tot gort denkt te kennen) en dat gegeven brengt problemen met zich mee. Problemen die in ons geval nu onoplosbaar blijken.

Gevochten hebben we om bij elkaar te kunnen blijven, gezocht hebben we naar oplossingen. Omdat de liefde tussen ons zo groot is, dat we niet zomaar de handdoek in de ring wilden gooien. Maar helaas....ondanks dat we zo ontzettend veel van elkaar houden, brengen de persoonlijke veranderingen zoveel onrust en verdriet met zich mee, dat we niet meer samen door kunnen.

En dat betekent dat Peter en ik na dertig jaar samen te zijn geweest nu niet meer bij elkaar horen. Dat maakt mij intens verdrietig, onzeker en heel erg bang. Verdrietig omdat ik de liefde van mijn leven los moet laten, ik dat niet alleen als een groot verlies ervaar maar ook als een groot falen, en onzeker en bang omdat ik geen idee heb hoe mijn toekomst er uit zal zien en ik nog nooit alleen geweest ben. Peter heeft een appartement op een paar minuten van ons huis gevonden en zal daar binnen afzienbare tijd zijn intrek nemen.

Uit elkaar gaan is voor ons niet eenvoudig (als het dat al ooit is), de zorg voor Gerben maakt het echt gecompliceerd en maakt het noodzakelijk dat we samen moeten blijven werken. En dat laatste is ook juist wat we beiden heel graag willen. Eén ding staat voor ons vast: Gerben mag hier niet onder lijden. We zullen proberen zo goed mogelijk voor hem te zorgen en, waar mogelijk, zo goed als kan dat ook samen te doen. Gerben zal ook niet in twee huizen gaan wonen maar blijft bij mij en zijn broers op zijn vertrouwde plek.

Verdriet heb ik ook om en voor mijn kinderen. Wat had ik hen graag ouders gegund die tot in lengte der dagen bij elkaar zijn, wat had ik ze graag een beter voorbeeld gegeven. Maar wat ben ik op dit moment blij en verschrikkelijk dankbaar voor de enorme steun en grote liefde die ik van de jongens krijg én van hun vriendinnen.

Heel lang heb ik in de liefde geloofd en vooral ook geloofd dat echte liefde alles kan overwinnen. Heel lang heb ik geloofd dat onze liefde voor elkaar genoeg was. Inmiddels weet ik beter en dit is een keiharde les in mijn leven. Liefde alleen is absoluut niet altijd genoeg om stormen te bedwingen. Nu moet ik alleen verder, de storm zien te luwen. En moet ik mijn grootste angst, namelijk eenzaamheid, onder ogen zien en er mee dealen. Want ook al heb ik veel lieve mensen om mij heen, het gevoel van eenzaamheid overheerst op dit moment. Maar ik weet ook dat ik sterk genoeg ben dat me ook dit uiteindelijk lukken gaat, samen met de kinderen. En ook Peter gaat verder en ik gun hem uit de grond van mijn hart dat hij weer gelukkig wordt.

En mijn geloof in de liefde? Ik hoop dat die ooit weer terug komt...

   
 
 

Main Menu

Achtergrond info

Wat is er nu precies met Gerben aan de hand???
Gerben is 11 weken te vroeg geboren op 12 oktober 2004. Na de eerste zeer moeizame periode in het ziekenhuis leek er weinig aan de hand. Wel wisten we vrij snel dat Gerben doof was. Helaas kwam zijn motorische ontwikkeling niet of nauwelijks op gang en liet hij zeer veel ongecontroleerde bewegingen zien (dystonie).
Na ruim een jaar van onderzoek door de kinderneuroloog kwam eind augustus 2006 dan toch een diagnose en helaas niet zo'n gunstige. Gerben heeft een mitochondriale stofwisselingsziekte (een energiestofwisselingsziekte). De officiele naam is: mitochondriale encefalomyopathie. Het mitochondrion is een onderdeel van iedere cel in ons lichaam. Het is een heel klein, maar essentieel onderdeel van elke cel, omdat het ervoor zorgt dat er in de cel voldoende energie wordt gemaakt. Doordat er ergens in het mitochondrion een stofje mist, wordt er uiteindelijk te weinig energie aangemaakt in alle cellen van het lichaam. Dit heeft grote gevolgen!
Lees meer...

Join4Energy

 
Image
 

Join4Energy zamelt geld in om onderzoek en projecten te financieren die bijdragen aan het verlichten en oplossen van energiestofwisselingsziekten en de gevolgen daaarvan (kwaliteit van leven).

 
Meer weten? Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .